На позив организатора, на 14. Јесењем фестивалу здравља, који се 22. и 23. септембра одржава у Дому омладине, активности и резултати Волонтерског сервиса Звездаре представљени су на штанду сервиса, као и у пратећем едукативном програму у Клуб сали у којој се током два дана рада организују предавања и трибине.

На штанду су традиционално интересовање суграђана изазвале школе- енглеског и компјутера за сениоре и- посебно, разноврстан програм предстојећих „Дана сениора на Звездари“. Волонтериима су најчешће постављана питања-како се постаје звездарски волонтер, какве су њихове активнности и у ком обиму су ангажовани.

Како је Фестивал увек прилика за даривање- на штанду Сервиса су поклањани ваучери, карте/позивнице за бесплатне услуге у Кући лепоте за сениоре, виртуелно путовање по Београду и упознавање са знаменитим београдским чесмама, представу Пан театра „Извините, колико имате година“.

У трибинској сали Радмила Урошевић, социолошкиња и координаторка Волонтерског сервиса Зведзаре представила је програм активације као превенцију и превазилажење социјално искључених појединца као једну од најважнијих компоненти и добру праксу Волонтерског сервиса Звездаре.

14. Јесењи фестивал здравља окупио је социјалне партнере, њих преко 80, из јавног, цивилног и приватног сектора који у опису своје делатности и активности имају циљ унапређење здравља појединаца и породица и промовисање здравих стилова живота. Фестивал се затвара у петак, 23.септембра, у 20 часова.