Настављајући вишегодишњу сарадњу, на позив домаћина, Прихватилишта за одрасла и стара лица, волонтери радионичари Волонтерског сервиса Звездаре су у петак 5.априла одржали креативну радионицу за кориснике ове установе који празник неће провести у својим домовима и у кругу породица.

Уз помоћ Антонине и Гордане, вештих и креативних волонтерки, корисници су правили празничне честитке, украсе и осликавали јаја од стиропора која ће бити део празничне декорације у дневном боравку и холу ове уставове у данима предстојећег Васкрса.

На радионици су волонтерке међу корисницима откриле неколико талентованих појединаца који су радо показали своје умеће.

Са великом радошћу корисници су учествовали у дружењу и следили инструкције волонтерки а бојанке са васкршњим и пролећним мотивима одмах су изложене у трпезарији Прихватилишта. За неки дан ће добро доћи за украшавање соба њихових аутора.

Радионица је и овај пут показала да дружење и пажња свима пријају и да су најбоља прилика за социјализацију и активацију свих појединаца, без обзира на њихове личне могућности и потребе.

Празници су увек прилика за даривање па ће други део претпразничних активности Волонтерског сервиса Звездаре бити реализован хуманитарном акцијом, која окупи велики број Звездараца и Београђана, прикупљања и украшавања празничних јаја на Велики четвртак, 25.априла у просторијама Сервиса, после чега ће шарена јаја бити поклоњена београдским прихватилиштима у Кумодрашкој 226а и Живка Давидовића 64.