У Основној школи „Стеван Синђелић“, за ученице/ке седмог разреда, у оквиру часа грађанског васпитања и веронауке, у среду 23.марта је одржано интерактивно предавање на тему „Волонтирање као добра пракса социјалног укључивања, личног и друштвеног развоја“.

Посебно је било речи о волонтерском раду младих и могућностима и начину на који младе генерације могу кроз волонтирање да унапреде квалитет свог свакодневног живота.

О волонтирању су са младима разговарали Радмила Урошевић, координатор Волонтерског сервиса Звездара и Милош Петровић,члан Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре.

Представници Сервиса су нагласили да је волонтирање за младе људе важно због дружења, личног развоја и бриге за животно окружење и суграђане који су старији, немоћни и живе сами.

Предавање је одржано са циљем развијање идеје волонтирања, промоције хуманости и солидарности као вредности од општег интереса. На крају су ученици/це позвани да постану волонтери Волонтерског сервиса Звездаре као и да учествују на „Конкурсу за избор најволонтерске акције на Звездри у 2017.години“ који је Општина расписала са роком за подношење пријава до 30.априла.

Неки од присутних су рекли да већ имају волонтерско искуство у својим спортским клубовима и школи, а сви су знали шта је волонтирање и најважнија правила које сви волонетри морају да поштују.

Млади из „Синђелића“ су рекли да имају много идеја шта би могло да буде предмет њихових акција и најавили да ће сигурно узети учешће на овом Конкурсу.