Заменик градоначелника Горан Весић данас је присуствовао завршним радовима на зацевљавању дела Миријевског потока, који је, како је том приликом навео, представљао један од већих канализационих проблема у овом делу Звездаре. На том месту је био директан излив канализације, што је представљало велики еколошки проблем за више хиљада грађана Миријева.

– Захваљујући предузећу „Београдводе” и Секретаријату за привреду обезбеђено је 70 милиона динара, поток је зацевљен а канализација уведена у колектор – нагласио је Весић.

Он је најавио даља улагања у ово звездарско насеље.

– У току је пројектовање вртића, добили смо извођача и на пролеће почиње изградња. Вршимо и експропријацију земљишта за изградњу нове школе, у Петраркиној улици радићемо велики парк, а Општина још један парк у Улици Драгослава Срејовића. Ову потоњу улицу проширујемо до Волгине, а касније и до самог Миријева. Предстоји и уређење месне заједнице. Оно што је најважније јесте да ће житељи овог насеља 2028, односно 2030. имати две станице метроа – рекао је Весић.

Све ово ће имати утицаја на цену некретнина, али и на животни конфор, оценио је заменик градоначелника.

– Миријево је једно од старијих насеља у Београду. Овим улагањима показујемо да нам је квалитет живота сваког човека на територији града подједнако важан – нагласио је Весић.

Председник општине Звездара Владан Јеремић рекао је да је зацевљавање Миријевског потока један од најважнијих послова који су у сарадњи с Градом Београдом урађени током 2021. године на територији ове општине.

– Док су неки користили овај проблем за политиканство, одговорна градска власт је показала да се проблеми не гурају под тепих, већ се решавају. Данас више немамо проблем који је овде постојао. То је била једна од већих инвестиција за општину Звездара, али његовим решавањем се стварају услови за квалитетнији живот становника овог насеља. Миријево је за нас посебно значајно зато што је једно од највећих насеља а све што је планирано за наредни период има за циљ да 60.000 становника овог насеља добије боље услове за живот – казао је Јеремић.

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Александар Марковић, секретар за привреду Милинко Величковић, директор „Градске чистоће” Марко Попадић и в. д. директора „Београдвода” Владимир Баталовић.