После поделе таблет рачунара ђацима ОШ „Павле Савић” у Миријеву, заменик градоначелника Горан Весић посетио је самохрану мајку четворо деце Марију Пурић чије две девојчице похађају четврти разред ове школе.

Ђурђија и Наталија иду у IV-1 ОШ „Павле Савић” и њима следују таблети које ће добити у школи када и њихови вршњаци из разреда, а двадесетогодишњи Филип и двадесетдвогодишњи Кристијан добили су лаптопове од Града Београда.

Марија Пурић, која ради као васпитачица, захвалила је Горану Весићу и Граду Београду што је омогућио да се њена деца дигитално образују и што води рачуна о свој деци, без обзира на материјално стање. Како је рекла, то ће им пуно помоћи да напредују у образовању.

Уз таблете и лаптопове, заменик градоначелника децу је обрадовао и слаткишима.

– Реч је о породици у којој две девојчице добијају таблете, а њихова браћа лаптопове. Ово је класичан пример који показује колико је важно да свако дете у Београду добије таблет и има бесплатни интернет, без обзира на то да ли родитељи имају могућност да купе таблет или не. Желимо да сва деца имају једнаку шансу да се образују и драго ми је да смо дошли у ситуацију да сваком детету од трећег до шестог разреда поклонимо таблет – рекао је Весић, додајући да је договорено да сва деца из њиховог разреда бесплатно погледају једну представу у Позоришту „Пуж”.

Он је истакао да ће у Основној школи „Павле Савић” бити организована и бесплатна школа спорта.

Породицу Пурић обишао је и председник општине Звездара Владан Јеремић, као и директор ОШ „Павле Савић” Милан Крстић.