Други дан Дечје недеље на Звездари обележиле су два занимљива програма: креативна радионица „Правимо играчке“ и „Цветне игре“.

Радионицу „Правимо играчке“ која је одржана у ОШ „Јелена Ћетковић“ водила је примењена уметница Мина Симић. Учестовало је преко 30 ученика из звездарских основних школа који су од пластичних флаша и чепова правили украсне кутијице и научили технику како да декоративни предмети од пластике остану дуготрајни. Младима је приказана и техника израде папирне глине коју су користили приликом израде минијатура.

Током трочасовне радионице кабинет техничког био је испуњен оригиналним решењима која су од рециклажног материјала направили креативни учесници.

У Основној школи „Стеван Синђелић“ одржан је програм „Цветне игре“. У програму је учествовало 35 ученика седмог и осмог разреда школе домаћина и ученице завршне године Фармацеутско физиотерапеутске школе.

Поклањање цвећа је диван гест који може да обрадује, усрећи и улепша дан свакоме ко га прима. Може да искаже љубав, поштовање, захвалност, срећу, тугу, љубомору… јер у себи носи тајну симболику. Кроз цветне игре, млади су сазнали који цвет има какво симболично значење, да ли је лековито или отровно и занимљивости које се за њих везују. Млади су подстакнути на неговање вредности кроз цветне игре.

Радионице је водила Јелка Вујић, професорка биологије, уз подршку представница средње школе које су представиле Речник цвећа који су осмислили полазници програма Тајни језик цвећа.

Дечја недеља се наставља активностима у знаку игре. Сутра (среда, 5.10.2016.) су на реду „Игре са нотама“ – музичка радионица за предшколце и основце која ће бити одржана у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“. Тачно у подне малишани са Звездаре играће се нотама и на занимљив начин упознати дела Владимира Ђорђевића , композитора по коме школа носи име. Његова дела изводиће професори и ученици школе, а учесници ће имати прилику да нека дела и сами изведу. Циљ радионице је развијање музичких и естетских вредности код најмлађих као и неговање српске музичке традиције, а ауторке и водитељке су Радмила Кнежевић, професорка виолончела и Јелена Рајић, професорка виолине.

Дечју недељу реализују Пријатељи деце Звездаре под покровитељством Градске општине Звездара, а сви програми су бесплатни.