У великој сали Месне заједнице „Миријево” у петак, 12.10. је одржано последње вече манифестације „Момини дани”.

Књижевни клуб „Мала птица” је прослављао петогодишњицу свога рада и поводом тога су Богданка и Мирослав Костић одржали говор о „Малој птици” у протеклих пет година. Том приликом су поделили захвалнице свима који су подржали ову манифестацију. Посебне гошће манифестације су биле Неранџа Костић и Јасмина Малешевић, две одличне песникиње које су на претходним манифестацијама добиле награде и већ имале своје књижевне вечери у „Малој птици”. Оне су својим прилозима посебно улепшале вече. Након тога су се смењивали песници: Радомир Стојановић, Илинка Вуковић, Јованка Јелић, Емилија Цветковић, Ратка Марковић Марјановић, Коста Лозанић и Јелена Љубеновић.

Девојке из етно-групе КУД „Свети Сава”  извеле су две вокалне нумере, а као посебан куриозитет вечери је био наступ гуслара.

Свечано је уручена плакета ученику гимназије Марку Јовановићу, који је на песничком фестивалу „Миријевски Орфеј” добио прву награду за прозу. Он је, да подсетимо, прошлогодишњи добитник награде „Миријевски Орфеј”, коју је ове године добио његов вршњак Лав Лукић.

Тако се завршио песнички фестивал „Мала птица”, као и цела манифестација која је трајала пет дана.

Oрганизатори манифестације били су: Књижевни клуб „Мала птица”, Месно удружење пензионера Миријево, КУД „Свети Сава”, Музичка школа „Владимир Ђорђевић” и Библиотека „Мома Димић”.

Манифестацију су подржали: Градска општина Звездара, као и један број предузетника а и појединаца из Миријева.