Циклус бесплатних креативних радионица за тинејџере под називом „Нове старе крпице – уметничка рециклажа“ завршава се презентацијом радова насталих на радионицама у петак, 12. фебруара, у 15 сати у МЗ „Липов лад“, Булевар краља Александра 298.

Веома активно и вредно на радионицама је учествовало 24 тинејџерке, које су се, уз стручно вођење примењене уметнице Мине Симић, бавиле креативном рециклажом и од делова старе одеће, различитих тканина и другог рецикажног материјала израђивале оригиналне комаде одеће, модне детаље и друге предмете различитих облика и намена.

На том последњем свечаном сусрету у присуству родитеља и пријатеља свим учесницама биће уручена признања за учешће.

Програм радионица организован је са циљем да учесницима помогне у стицању нових знања и подстакне их на самостални и креативни стваралачки рад, којим ће у будућности обогатити своје слободно време и пружити им могућност да га на креативан, користан и забаван начин проведу, као и да млади схвате везу између уметности и бриге о животној средини и да их мотивише да се у свакодневном животу одговорно понашају према окружењу.

Радионице су тарадиционално за време зимског распуста одржане под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара.