Градска општина Звездара је постала приступачна за особе са оштећењем слуха постављањем индукционе петље за појачање говорног сигнала у оквиру програма „Звездара – место за све“, који уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту града Београда и ГО Звездара реализује Београдски центар за особе са инвалидитетом. Тиме је отклоњен сваки вид баријере у комуникацији службеника Општине и грађана са оштећењем слуха. Испред Општине Звездара присуствовали су, Владан Јеремић, председник, Ивона Фуштић, испред Kабинета председника, Драгана Ђурић, заменица председника, Марко Јовић, заменик секретара Скупштине, Горан Филиповић, заменик председника Скупштине.

 

Драгана Ђурић је рекла да ће индукциона петља допринети бољој приступачности Градске општине Звездара особама са инвалидитетом.

 

„Поред рампе на улазу у зграду Општине која омогућава да особе у колицима могу да уђу у шалтер салу, на улазу је постављена и тактилна табла која служи као помоћ слепим и слабовидим лицима. Данас побољшавамо квалитет наших услуга тиме што стављамо у рад индукциону петљу која ће помоћи људима који имају слушне апарате и људима са оштећеним слухом. ГО Звездара ће се и убудуће трудити да побољша квалитет својих услуга као и квалитет живота становника на њеној територији што укључује и око 15 посто становника који имају неке сметње у функционисању“, закључила је.

 

Горан Шеховић, председник Београдског центра за особе са инвалидитетом истакао је да је стратешки циљ центра да зграде свих Градских општина добију амплификатор говорног сигнала тј. индукциону петљу, тактилну таблу за слепе особе и стрму раван за особе у колицима. После свечаног пуштања у рад индукционе петље организован је стручни скуп о примени асистивних технологија за особе са инвалидитетом.