Ове зиме Пријатељи деце Звездаре ће, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, организовати бесплатну креативну радионицу

Калиграфија кроз време
од 3. до 14.01.2011.г. од 11 до 14 часова
(са паузом за божићне празнике од 6. до 9. јануара)
Библиотека „Вук Караџић”, Ћирила и Методија 2а

Пријављивање: мејлом на адресу: pdzvezdara@gmail.com
телефоном на: 011 24 24 908 и 066 296 479

Циљ програма који ће водити Марија Лукић, примењена уметница, је да деца и млади на креативан начин упознају уметност лепог писања и основне технике калиграфије, да увежбају и овладају појединим рукописним писмима, да упознају употребу калиграфије у сликарству и другим областима.

Ученици ће се упознати са историјатом калиграфије, специфичностима калиграфије у различитим културама и упознати основне калиграфске технике. Полазници програма ће имати прилику да савладају конструкције различитих врста писама, њихове грађе, структуре и унутрашње архитектуре слова.

Сваки од учесника ће на радионицама моћи да бира неколико врста фонтова које ће увежбавати а најкреативнији ће бити подстакнути и да креирају сопствени фонт. Део сазнајно-креативног процеса је и осмишљавање и преношење иницијала и стилско уклапање у епохе, исписивање одабраних цитата из поезије и прозе, а учесници ће кроз рад откривати и могућности практичне примене вештине калиграфије у илустрацији и другим областима примењене уметности.

Број места је ограничен.
Пријаве се примају до попуњавања групе.
Узраст деце која могу учествовати је од 12 до 17 година.