Главни урбаниста Марко Стојчић присуствовао је данас, заједно са представницима Општине Звездара, отварању дечјег игралишта у Улици Фрање Клуза на овој општини. Како је том приликом прецизирао, игралиште се налази унутар стамбеног блока, а нарочито ће користити деци из оближњег вртића у којем нема услова да се направи већи простор за игру.

– План је да се на општини Звездара у наредном периоду уреди дванаест игралишта. Посебно ми је драго што су она безбедна, са квалитетним реквизитима и подлогом, као и то што је посао урадило „Зеленило” које ће надаље и одржавати овај простор – рекао је Стојчић.

Овај систем и сарадња комуналног предузећа и општине за сваку је похвалу, оценио је главни урбаниста, наглашавајући да је овај јавни простор раније био неуређен, те да ће сада деца у њему уживати.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић сарадњу са градом окарактерисао је као изузетну.

– У наредном периоду наставићемо да радимо на добробит суграђана. Урадићемо игралишта из сопствених средстава на још десетак локација, а на овом плану наставља се и сарадња са градом и комуналним предузећима – истакао је Игњатовић.

Догађају су присуствовали заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови Већа ГО Звездара, градски и општински одборници и други функционери са сарадницима и гости.

Новоизграђено игралиште је ограђено, има безбедне реквизите, подлогу и клупе за одмор.