- Градска општина Звездара - https://zvezdara.rs -

Звездара домаћин такмичења будућих грађевинаца, архитеката и геодета

[1]Републичко такмичење ученика школа које образују грађевинске, архитектонске и геодетске профиле из Србије и региона биће одржано од 11-13. маја 2018. у просторијама Грађевинске техничке школе „Бранко Жежељ“, Хајдук Станкова 2, на Звездари. [2]Ово је укупно 29. републичко такмичење (прво је одржано 1989.године), а после 20 година домаћин је Београд.

На такмичењу учествује укупно 27 пријављених школа, 140 ученика такмичара и 100 наставника ментора, као и 27 директора школа, укључујући и учеснике из региона: 2 школе из Мађарске (Капошвар и Сегедин); школа из Републике Српске (Бања Лука), школе из Хрватске (Сплит,Загреб и Карловац), школа из Црне Горе (Подгорица).

Такмичарске дисциплине: Грађевинске конструкције, Статика и отпорност материјала, Организација грађења, Примена рачунара у грађевинарству, Математика, Геодетска мерења, Практични рад – керамичари, Практични рад – молери, Практични рад – руковаоци грађевинском механизацијом.

Поред ученика, њихових ментора и директора школа из Србије и региона, очекује се присуство представника Министарства просвете, Министарства грађевине, Привредне коморе, локалне самоуправе, спонзора и осталих пријатеља Грађевинске техничке школе и грађевинске струке.

Ученици који победе на такмичњу из математике имају директну проходност на Грађевински факултет Универзитета у Београду.

Сатница догађаја: