У оквиру „Звездаријаде фестивала културе младих”, у Библиотеци „Бранко Миљковић“ одржана је четврта радионица Креативног писања.

 

Млади књижевни ствараоци су се бавили читањем поезије и других радова насталих на радионици и ван ње. Полазници су инспирисани једним прочитаним текстом спонтано читали своје радове, коментарисали и расправљали о грешкама, могућностима које текст даје, разговарали о начину на који се текст може преобликовати, унапредити. Исказали су задовољство што могу да читају текстове које су написали и ван радионица и да за то добију конструктивну критику и вршњака и водитеља радионице. Стил писања и преобликовање текста из једног у други стил писања је била, такође, тема радионице.

 

Дана Ћирић и Радица Смиљковић, професорке књижевности и водитељке радионица, су  информисале учеснике да је дугогодишња сарадница и чланица жирија у оквиру „Звездаријаде”, Даница Вукићевић, књижевница, добитница овогодишње НИН-ове награде. Њен роман „Унутрашње море“ је проглашен за најбољи роман године.

 

Следећа радионица је заказана за 22. фебруар у 18 часова, у Библиотеци „Бранко Миљковић“, када ће гостовати песникиња Огњенка Лакићевић, која и сама ради са младима. Гостовање ће бити радионичарског карактера, а могу доћи и заинтересовани који иначе не похађају курс.

 

Креативно писање организује Удружење „Ризница речи“, а покровитељ је Градска општина Звездара.