Активности у оквиру „Звездаријаде” се настављају.

У Фармацеутско физиотерапеутској школи је у понедељак, 1.4, прво одржана школа креативног писања на којој је 15 младих дискутовало и опробало се у умећу говорништва и развијало вештине писања са акцентом на усклађивање грађе за писање са лирским субјектом у тексту. Увек расположена екипа за учење, међусобну размену и писање, је и јуче била на висини задатка. Последња, пета радионица у овом циклусу, планирана је за  10. април, у Геодетско техничкој школи, од 16 до 19 часова.

Подсећамо да је у току Конкурс за најбољу кратку причу и песму са темом „Звездарске приче”, а рок за њихово достављање је 23. април 2019. године, на адресу riznicareci@gmail.com Књижевно стваралаштво реализује Удружење „Ризница речи“.

У Фармацеутско физиотерапеутској школи  је одржана и музичка радионица. Истраживања су показала низ позитивних утицаја музике на ментално здравље појединца, учење, образовна постигнућа, развој креативности… Да музика причињава задовољство уверили смо се на петој радионици певања којој  је присуствовало 17 ученика из средњих школа са Звездаре.  Након вежби загревања, упевавања, увежбавања правилног дисања, учесници су у четири мање групе радили на заједничкој песми „Да има нас“ („Неверне бебе”) и поред музичког образовања, развијали вештине тимског рада, неопходне за функционисање у друштву данас. Ове радионице одликује добро расположење и увек ведра атмосфера, полазници из различитих школа се упознају, друже, размењују знања, храбре једни друге и подстичу. Сигурно смо да ће још дуго остати у сећању полазника…Дружење се наставља већ данас, у уторак, 2. априла, на истом месту, и у исто време, а у четвртак је планирано дружење у Геодетско техничкој школи, од 16:30 сати.

Пријава за такмичење Први глас Звездаре је у току. Млади се до краја априла 2019. године могу пријавити на адресу jimny.belgrade@gmail.com. Музичко стваралаштво реализује Агенција за пословне активности Jimnny Београд, коју води Драгана Петровић, новинарка и маркетинг менаџер.

Покровитељ наведених активности у оквиру „Звездаријаде” је Градска општина Звездара, а више информација о самом фестивалу се може наћи на www.zvezdarijada.rs и www.facebook.com/Zvezdarijada или у Одељењу за друштвене делатности, на нрој телефона 3405-917.