12. смотра „Дани Е-медика 2019“ одржана је у пролећној атмосфери у Тухељским Топлицама, Република Хрватска, и на њој је учествовало 29 хрватских и 8 школа из Словеније, Босне и Херцеговине и Србије, 186 ученика и 123 наставника. Током 3 дана дружења и едукације, ученици су представили 28 различитих пројеката.

Градску општину Звездара, која је средствима из буџета финансијски помогла учешће звездарских школа  у овом пројекту, у оквиру реализације пројекта у области унапређења безбедности у школама којима се доприноси развоју и поштовању национакне, културне, језичке, верске и др. толеранције уз уважавање различитости, представљали су ученици и наставници Фармацеутско-физиотерапеутске и Зуботехничке школе и то: наставници-Биљана Васић, Маја Павловић, Ивана Пашић и Елизабета Марот и ученици- Марија Николић, Нина Ђуричић, Филип Седларевић и Бранислав Бековић из Фармацеутско-физиотерапеутске школе и наставници-Ана Гајић, Ива Пилиповић, Наташа Мирковић и Томислав Алавања и ученици-Катарина Ранковић, Ива Насовић, Јована Коматина и Ања Марковић из Зуботехничке школе.

Ученици Фармацеутско-физиотерапеутске школе представили су на смотри представили део пројекта и истраживања на теме: Синдром изгарања на послу и Иновативне терапије у терапији карцинома док су ученици Зуботехничке школе представили део пројекта и истраживања на теме: Стисни ил’ покажи зубе, Хронова болест , Вакцинација да или не? и Синдром изгарања на послу.

Оно што је обележило 12.смотру „ Е-медика“ је подизање лествице квалитета истраживања и излагања ученика, њихова иновативност, добра организација и јавни наступ. Квалитет радова је нарочито похваљен од хрватских агенција. Излагања су могла да се прате и уживо (streaming). Кроз ученичку комуникацију су добијени нови подстицаји за даљи развој и сарадњу „Е-медике“. Најављени су новитети за следећу годину попут „преноса операција уживо из болница…“

Ученици су искористили сваки моменат за дружење за вршњацима из Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине. Дружили су се кроз едукацију, али и уз гитару и песму.

Пројекат је у потпуности испунио постављени циљ: ученици су упознали једни друге и дивно се дружили, уз пуно поштовање и уважавање националне, културно – историјске и верске разноликости. У срцу остају превазиђена очекивања и једно дивно и емотивно дружење.