Звездарски волонтери су у уторак, 17. октобра, били на једнодневном излету у Смедереву, којим их је обрадовала Градска општина Звездара, а који је Општина организовала за пензионере са Звездаре.

Била је то прилика да се волонтери, који су и сами пензионери, друже са својим вршњацима и увере их да волонтирање у трећем добу није тешко, да значи корисно проведено време, квалитетну социјализацију, учење и лични развој.

После посете живописној смедеревској тврђави као најлепшем музеју и споменику града Смедерева, где су могли да сазнају историјске податке и чују предања о градњи ове последње српске средњевековне грађевине,, обишли су и Градски музеј где су погледали сталну музејску поставку. Било је времена и за шетњу центром града, посету Саборној цркви Светог Ђорђа и фотографисање Дунава који своју нестварну лепоту, после Калемегдана, пружа управо код Смедерева на ушћу са реком Језавом код Градске тврђаве.

Леп провод  је употпуњен музицирањем хармоникаша и добрим расположењем уз песму током целог пута. Мало се и заиграло будући да су на излет пошли и сениори из КУД „Дукат“ а нека упознавања наковештавају и нова дружења.

Од самог оснивања Волонтерског сервиса Звездаре, сваки трећи волонтер је пензионер,  и то је традиција која се наставила и у 2017.години. Не само што су активни и квалитетно проводе пензионерске дане, ови сениори помажу другима, најчешће старијим суграђанима, али често и млађима од себе.

Током излета и дружења, најстарији суграђани су се интересовали како се постаје звездарски волонтер, али и како волонтери  помажу суграђанима којима је помоћ најпотребнија. И овог пута, најбољи промотери  волонтирања су били волонтери Градске општине Звездара.

Током инетресантног и пријатног излета нису изостале но фотографије за успомену и сећање.