На тргу испред ГО Звездара и Театра „Вук” данас је, под слоганом ,,Препознај своју звезду“, почео 18. Дечји позоришни фестивал „Позориште Звездариште” и одржана је манифестација посвећена Светском дану срца.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство што је почео Дечји позоришни фестивал „Позориште Звездариште”, јер је то догађај на који је Општина Звездара најпоноснија.

„Звездариште се ове године одржава 18. пут и исто толико генерација Звездараца одрастало је уз позоришне представе које су на овом фестивалу, који сада има међународни карактер, изведене. Фестивал је данас почео „Звезданим карневалом“ у коме су, у веселој атмосфери, учествовали звездарски предшколци. Данас се већ играју прве представе, а у 17.30 сати у Театру „Вук” биће одржано свечано отварање Фестивала. На „Звездаришту” ће бити изведено 11 представа и до 4. октобра најмлађи, али и они старији посетиоци ће моћи да уживају у главном, али и у великом броју занимљивих пратећих програма”-рекао је Јеремић и позвао Звездарце и Београђане да посете „Звездариште” и уживају у представама и другим програмима на њему.

 

Јеремић је рекао да се испред Општине данас, под слоганом „Да срце куца као сат“, упоредо са „Звездариштем”, обележава Светски дан срца, током кога се активности реализују у сарадњи са Домом здравља Звездара, удружењима „Сви на вагу”, „Плави круг” и „Жена плус”, Волонтерским сервисом Градске општине Звездара и „Beauty Academy“, са жељом да суграђани провере своје здравље, али и добију практичне савете у вези са њим.

„Поред тога што могу да измере крвни притисак, гликемију, добију савете о правилном узимању терапије и здравој исхрани, грађани имају прилику да добровољно дају крв у трансфузиомобилу Института за трансфузију крви и тако провере своје здравље. Суграђани могу и да се измере на „паметној ваги”, а захваљујући Добровољном ватрогасном друштву „Звездара” ученици ОШ „Драгојло Дудић“ гасили су џиновску цигарету са ватрогасцима, док су са Удружењем одгајивача голубова писмоноша Звездара пуштали голубове, што је представљало симболичан чин поводом почетка „Позоришта Звездаришта”-рекао је Јеремић и истакао да је на манифестацији са штандом присутан и Центар Министарства одбране Звездара.