ОПШТИНА
ЗВЕЗДАРА

У служби грађана

Почетна » Градска општина » Општинска предузећа и установе

Општинска предузећа и установе

Спортски центар “Олимп – Звездара”

 

 

Од октобра 2004. Градска општина Звездара је преузела оснивачка права Јавног предузећа за физичку културу “Спортски центар Звездара”.

Спортски центар “Олимп – Звездара” изграђен је 1970. на комплексу земљишта површине 48.447 квадратних метара. Центар поседује отворене терене за мали фудбал, рукомет, кошарку, атлетски полигон, тениске терене, комплекс отворених базена и летњу позорницу. Од затворених терена има спортску дворану, трим салу и балон халу за тенис, а остатак ине објекти угоститељско-пословног типа и уређене слободне површине.

 

 

Од 2005. у оквиру мини-пројеката Градске општине Звездара уложена су значајна средства у реконструисање базена и пратеће инфраструктуре, уређење пешачких стаза и зеленила, увођење видео-надзора и осветљења, а “Олимп” је добио и атлетску тартан стазу, пратеће справе и игралиште за децу са најсавременијим мобилијарима за игру. Потпуно реконструисани базени на “Олимпу” отворени су августа 2011.

На “Олимпу” се организују бројне манифестације:
– “Волимповање”, културно-забавно-спортски догађај, први пут одржан током лета 2006.
– “Дан срца” 24. септембар, промоција здравих стилова живота и контрола здравља
– “Спортић Звездарић”, такмичење у атлетици за децу из Предшколске установе “Звездара”, са циљем популаризације спорта код најмлађих
– Акција “Баскет из колица”, промотивна кошаркашка утакмица за особе са инвалидитетом
– “Игре без граница ОСИ на Звездари”


Јавно предузеће
Спортски центар “Олимп – Звездара”

Вјекослава Ковача 11, тел. 2412-353
www.scolimp.rs