Конкурс за дечју карикатуру „Мали Пјер“ један је од традиционалних програма организације Пријатељи деце који се реализује на општинском, градском и републичком нивоу.

На Звездари је конкурс ове године реализован по 27. пут, али је због епидемиолошке ситуације изложба организована „онлајн“ на Фејсбук страници Пријатеља деце Звездаре: https://www.facebook.com/prijateljidecezvezdara

Од 6. септембра 2021. године радови најбољих младих карикатуриста са Звездаре се могу погледати и уживо, на изложби у Библиотеци – галерији „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298.

Аутори најбољих карикатура награђени су књигама, дипломама и годишњим чланским картама библиотеке, а њихови радови су прослеђени на следећи, градски ниво конкурса.

У веома озбиљној конкуренцији 17 београдских општина, звездарски млади карикатуристи су на градском такмичењу освојили чак 13 награда: 6 првих, 3 друге и 4 треће награде, а Лара Нинковић, ученица 2/2 ОШ „Вељко Дугошевић“ добила је трећу награду на републичком такмичењу.

Изложба је отворена до 27. септембра.