Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić danas su obišli stambenu zajednicu u Čingrijinoj 13 u kojoj se obavljaju radovi na zameni poštanskih sandučića.

U razgovoru sa stanarima zgrade Vladan Jeremić je istakao da je ovo jedna od 47 registrovanih stambenih zajednica sa Zvezdare koje su se prijavile na javni konkurs koji je raspisala Opština za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade i sa kojima su potpisani ugovori. Na taj način u ovim stambenim zajednicama se obavljaju radovi na zameni ulaznih vrata i/ili poštanskih sandučića. Ovo je prvi put da Opština putem javnog poziva, iz opštinskog budžeta, sifinansira zamenu ulaznih vrata i poštanskih sandučića u stambenim zajednicama, za šta su u budžetu Opštine izdvojena sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara. Potrebne radove Opština sufinansira do iznosa od 90 posto, a stambene zajednice daju preostalih 10 posto.

„Na ovaj način smo želeli da omogućimo registrovanim stambenim zajednicama sa Zvezdare da na najbolji način reše ove probleme koji u nekim zgradama postoje i više godina”-rekao je Vladan Jeremić i istakao da će se rebalansom opštinskog budžeta stvoriti uslovi da bude raspisan novi javni konkurs koji će omogućiti da i u drugim zgradama na Zvezdari budu izvršeni ovakvi radovi, a sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava zgrada biće nastavljene i ubuduće.

Marko Popadić je sa stanarima razgovarao o pitanjima u vezi sa aktivnostima i saradnji sa JKP „Gradska čistoća” istakavši da je međusobna dobra saradnja način da se problemi, ako postoje, rešavaju na najbolji i najbrži način.

Stanari zgrade su izrazili svoje zadovoljstvo zbog obavljenih radova na zameni poštanskih sandučića i rekli da je na ovaj način kvalitet njihovih života unapređen i da je saradnja sa Opštinom dala vidljive rezultate.