Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je u Sportskom centru „Olimp-Zvezdara” otvorio inkluzivni turnir u pikadu koji je organizovalo Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd, u saradnji sa GO Zvezdara i SC „Olimp-Zvezdara”.

 

Jeremić je zahvalio Udruženju osoba sa invaliditetom Beograd i predsednici Udruženja Gordani Pušara na višegodišnjoj uspešnoj saradnji sa GO Zvezdara tokom koje je realizovan veliki broj programa namenjenih osobama sa invaliditetom kojima Opština Zvezdara poklanja veliku pažnju.

„Ovaj turnir se održava u okviru projekta „Put do novih dogovora” čiju realizaciju je pomogla Gradska opština Zvezdara koja će nastaviti da podržava ovakve i slične programe”-rekao je Jeremić i poželeo takmičarima puno uspeha na ovom takmičenju.

 

Na turniru su nastupili članovi udruženja osoba sa invaliditetom sa Zvezdare, Vračara, Novog Beograda, iz Obrenovca, građani sa Zvezdare, članovi Sindikata „Jednakost” i drugi, a prisustvovali su mu predstavnici Beogradskog centra za nove ideje i drugi predstavnici civilnog sektora.

 

Takmičenje je na turniru, koji ima inkluzivni karakter, održano u tri grupe, a pobednici su Marko Šćepanović (prva grupa), Igor Panajotović (druga grupa) i Katarina Stanković (treća grupa).

 

Turnir je završen podelom nagrada, medalja, pehara i zahvalnica najuspešnijim ekipama i takmičarima, a zlatnu medalju je dobio i devetogodišnji Ognjen Anufrijev, jer se kao najmlađi takmičar takmičio sa starijima.

 

Nakon završenog takmičenja i podele nagrada takmičari i posetioci imali su priliku da se druže i razmene iskustva.

 

Događaju su prisustvovali članovi Veća GO Zvezdara Miloš Stojilković, Miroslav Lazić i Dušan Ignjatović, kao i zamenik sekretara Skupštine GO Zvezdara Marko Jović i direktor SC „Olimp-Zvezdara” Ivan Jovanović.