Председник Градске општине Звездара Михаило Досковић присуствовао је данас, са сарадницима и директорком Дома здравља „Звездара”, литургији у цркви Светог пророка Илије којом је обележена слава овог најстаријег храма на Звездари и једног од најстаријих у Београду.

 

Након одржане литургије, коју је пред великим бројем грађана Миријева и Звездаре одржао епископ јегарски и изабрани епископ лондонски и великобританско-ирски Нектарије, председник Досковић је рекао да му је драго што је присуствовао литургији којом је обележена слава овог храма који ове године обележава 190 година постојања.

 

„Причињава ми задовољство што сам присуствовао обележавању славе Цркве Светог пророка Илије у Миријеву чиме је Градска општина Звездара наставила да негује одличне односе са храмовима Српске православне цркве на својој територији. Драго ми је што је данашњем догађају присуствовао велики број грађана, јер ова миријевска црква овде постоји од 1834. године.-рекао је Михаило Досковић.

 

Након одржане литургије извршен је литијски опход око храма, а затим су освештани славски дарови поводом храмовне славе.