Председник Градске општине Звездара Михаило Досковић разговарао је у Општини са директором Дома здравља Звездара др Александром Ружичић о наставку успешне сарадње између Општине и Дома здравља.

 

Михаило Досковић је рекао да му је изузетно драго што ће успешна сарадња између Општине Звездара и Дома здравља Звездара бити настављена.

„Ми смо у претходном периоду учинили значајне заједничке напоре како би наши суграђани имали што квалитетније услове за лечење, па су тако у претходном периоду реновиране 4 амбуланте ДЗ Звездара-у Старом Миријеву, на Коњарнику, у Великом Мокром Лугу и на Северном булевару. Поред тога, за грађане Звездаре је организован већи број превентивних здравствених прегледа, а у миријевском огранку Дома здравља Звездара отворени су ОРЛ одељење и Саветовалиште за дијабетес, а од ове године је на истом месту могуће обавити и очне прегледе код специјалиста. На овај начин, добром сарадњом Општине и Дома здравља Звездара примарна здравствена заштита на Звездари је подигнута на највиши ниво, а на то смо посебно поносни“-рекао је Досковић.

 

Директорка Дома здравља Звездара др Александра Ружичић је истакла да је сарадња са Општином на највишем нивоу и да се радује што ће ова успешна сарадња бити настављена на задовољство грађана.

„Боримо се да здравствена заштита на Звездари буде доступна свима. Разговарамо са нашим грађанима сваког дана и слушамо њихове потребе, па због тога у амбуланти у Малом Мокром Лугу ради Диспанзер за децу предшколског и школског узраста у коме се свакодневно обављају превентивни прегледи“-рекла је др Ружичић.