У организацији Министарства здравља, у Дому здравља ,,Звездара” обављени су бесплатни превентивни прегледи за све грађане, чак и оне без здравственог осигурања односно без оверене здравствене књижице.

 

Председник Градске општине Звездара Михаило Досковић , државни секретар Министарствa здравља Др Ивана Карличић, директорка Дома здравља ,,Звездара” Александра Ружичић и доктор Милан Димитријевић обишли су грађане који су дошли да обаве бесплатне превентивне прегледе, поделили су воће и пожелели свим Звездарцима добро здравље. Након тога, разговарали су о будућим плановима а председник ГО Звездара изразио је уверење да ће добра сарадња између Министарства здравља, Градске општине Звездара и Дома здравља ,,Звездара” бити  настављена и убудуће.

 

Досковић је указао на то, да је превенција кључни аспект очувања здравља. Позвао је грађане да искористе ову прилику, учествују у недељној акцији и обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

 

Овог пута акценат је био на превенцији и раном откривању кардиоваскуларних болести, болести гастроинтестиналних органа, уролошких болести, али и превенцији грипа. Грађани су имали прилику да ураде и УЗ прегледе абдомена и уротракта, кардиолошки преглед специјалисте интерне медицине (артеријска тензија, гликемија), а од лабораторијских анализа (HbA1c – анализа раног откривања шећерне болести, тумор маркери за пробавни тракт- CA19-9, AFP, општи тумор маркер CEA, као и тумор маркер карцинома простате PSA), према индикацијама специјалисте. Поред тога, грађани су могли да приме и сезонску вакцину против грипа.