У циљу веће безбедности најмлађих током вожње али и подизања свести о коришћењу ауто седишта за децу, данас је испред зграде Градске општине Звездара одржана подела бесплатних ауто седишта која су донација Агенције за безбедност саобраћаја.

На презентацији о правилном коришћењу ауто седишта, која је одржана у Општини, присутне родитеље су поздравили председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и директор Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић.

Јеремић је захвалио Агенцији за безбедност саобраћаја на донацији и рекао да Градска општина Звездара пуно пажње посвећује безбедности најмлађих у саобраћају и већ шест година реализује акцију бесплатне поделе ауто седишта за најмлађе Звездарце. Циљ ове акције је повећање безбедности најмлађих становника Звездаре у саобраћају.

„До сада је подељено више од 2000 ауто седишта за децу, а у овој години је већ подељено 264. Са овом донацијом смо добили прилику да за још 50 малишана са Звездаре обезбедимо сигурно и безбедно учешће у саобраћају”-рекао је Владан Јеремић.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Дарко Пешић је истакао да Агенција, у вишегодишњој сарадњи са локалним самоуправама, ради на подизању нивоа безбедности у саобраћају. У оквиру праћења стања безбедности саобраћаја и идентификације кључних проблема у безбедности саобраћаја Агенција предлаже мере за унапређење безбедности саобраћаја. У складу са тим су у многим општинама реализоване акције бесплатне поделе ауто седишта за најмлађе које је донирала Агенција.

У подели ауто седишта су, поред председника ГО Звездара и директора Агенције, учествовали и представници руководства Градске општине Звездара.