Поводом Светског дана детета, у четвртак, 17. новембра са почетком у 18 часова, у позоришту „Пан театар“, Булевар краља Александра 298, биће одржан концерт „Јесењино“ у извођењу Дечјег хора Музичке радионице Мари Мари. Улаз на концерт је слободан.

 

Хор је састављен од двадесетак девојчица и дечака узраста од 3 до 10 година, а песме које ће бити изведене су едукативног карактера, компоноване на стихове познатих дечјих аутора. Диригенткиња хора је дипломирани музички педагог и уметник Марија Марић Марковић – Мари Мари која своју музичку радионицу води са уверењем да је музика најефикасније средство за подстицање креативног развоја деце.

 

Концерт је уједно и завршница пројекта „Јесењино“ удружења „Музиколада“ који је финансијски подржан средствима из буџета ГО Звездара на конкурсу за пројекте у области културе у 2022. години.

 

Са великим успехом Хор је наступао и на Свечаној академији поводом Дана oпштине Звездара, 16. октобра у Театру „Вук“.

 

*Светски дан детета обележава се 20. новембра, на годишњицу усвајања Декларације и Конвенције УН о правима детета, са циљем да друштво подсети на одговорност коју има према деци и предузима мере које су потребне за унапређење њиховог положаја и њихових права.

 

Добро дошли!