Како би подигли свест друштва о значају борбе против насиља над женама, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара, у сарадњи са позориштем „Пан театар“, у уторак, 22.11.2022. у 20 сати и понедељак, 05.12.2022. у 20 сати, организује извођења представе „Сама је тражила” на сцени „Пан театра”, Булевар краља Александра 298.

Реализацију пројекта „Сама је тражила” средствима из буџета је помогла ГО Звездара на Конкурсу за суфинансирање социо-хуманитарних програма/пројеката удружења. Улаз је бесплатан.

 

Представа је омнибус састављен од прича, монолога и исповести оних који су умрли. Аутори прича су драмски писци из Србије, Хрватске, Ирске и Шведске. Поред личних искустава, материјал коришћен као инспирација су и полицијски извештаји. Значајну подршку у стварању представе дала је и Весна Станојевић из „Сигурне куће”. У представи коју је режирала Ксенија Крнајски играју: Оливера Викторовић Ђурашковић, Бранка Стојковић, Маја Митић, Бојана Ђурашковић, Тијана Јанковић.

 

Два бесплатна извођења представе „Сама је тражила” је једна од активности којом Комисија за родну равноправност председника ГO Звездара и ове године учествује у глобалној светској кампањи „16 дана активизма против насиља над женама”. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.