У великој сали Градске општине Звездара одржан је састанак којем су присуствовали директори основних и средњих школа, представници Полицијске станице „Звездара“ и Општине. Састанку су присуствовали и председник Општине Владан Јеремић и чланови Већа ГО Звездара Станко Радовановић и Мирослав Лазић.

Председник Општине Владан Јеремић је поздравио присутне и указао на важност теме безбедности ученика у школама. Добра сарадња представника школских институција, полиције, Центра за социјални рад, Дома здравља „Звездара“ и других институција је од пресудне важности у превенцији насиља, али и у спровођењу интервентних мера.

У име ПС „Звездара“ командир Вучетић је истакао добру сарадњу са школама и навео да је за полицију безбедност свих грађана Звездаре, а нарочито деце, од примарног значаја. Полиција ургентно одговара на све захтеве школа, а присутност школских полицајаца доприноси безбедности. Нажалост, број школских полицаја није довољан да одговори на све захтеве школа. Распоред школских полицајаца по школама је сачињен у складу са безбедносном проценом у тренутку када су постављени, а нови школски полицајци ће се распоређивати чим се укаже прилика и повећа број запослених лица. Командир Вучетић је позвао директоре да иницирају у Министарству просвете  увођење физичко техничког обезбеђења у школе, јер ће то, у сарадњи са полицијом и видео надзором, допринети безбеднијем школском амбијенту.

Даниела Павић, директорка ОШ „Драгојло Дудић“, је истакла да дужи низ година ова основна школа нема школског полицајца, а да инциденти који су учестали захтевају његово ангажовање. Директори школа су молили да се рад школских полицајаца одвија у две смене, јер се инциденти чешће дешавају у послеподневној смени, а представници полиције су обећали да ће се рад свих школских полицајаца тако и организовати.

Председник Општине је информисао присутне да ће се нова служба тзв. „бели“ бити постављена у близини школа и вртића и да ће и они допринети унапређењу безбедности.

Станко Радовановић је обавестио директоре да је председник  потписао нове уговоре за текуће и инвестиционо одржавање школа и замолио директоре да буду ажурни у достављању извештаја. Представница Одељења за Друштвене делатности је обавестила присутне да ће се организовати Новогодишњи турнир ученика од првог до четвртог разреда у фудбалу и замолила да екипе буду мешовите и укључе сву децу, без обзира на способности и пол. Акценат ће бити на спортској подршци и развијању фер плеј спортског понашања, а не на резултату. Такође, директори средњих школа су обавештени да се у оквиру реализације Програма за младе реализују различите активности за младе у области неформалног образовања и културе. Програми Звездаријаде су у току и неопходна је подршка школа у информисању и подстицају младих да буду активни.