Под покровитељством ГО Звездара, током предстојећег викенда, 25 и 26. јуна биће одржан први Блинк фестивал у дворишту бивше фабрике „Клуз”. Блинк фестивал ће угостити низ реномираних регионалих и домаћих извођача, миљеника алтернативне, поп, треп и поп-панк културе. Програм се одржава на две бине.

 

Поред музичког програма на две фестивалске бине, на првом Блинк фестивалу у Београду посетиоце очекује богат пратећи програм и занимљиви излагачи. Уз наступе хедлајнера за ове две вечери, Ружно Паче, Кукус, Sixpack, резиденте фестивала, бенд Кени није мртав, у простор некадашње фабрике Клуз програму на главној бини придружиће се још и Иван Јегдић, кантаутор јединственог гласа, као и хрватски панк дуо Лузери, који ће се премијерно представити публици у Србији.

 

Поред музичког програма, у фестивалском простору између две бине посетиоце очекује разнолик пратећи програм. Дино Брничанин, цртач стрипова познат као Art.xv ће на лицу места радити стрипове и карикатуре посетиоцима, а оне ће већ у току фестивала бити објављиване на друшвеним мрежама фестивала. За љубитеље скејта ту су Kobazz i Trasher, а за Аниме фанове, своја изненађења припрема један од највећих Аниме концепта у Србији, Animeshoprs.

 

Фестивалске капије се отварају од 17 сати, а програм отпочиње Jing&Jang плесним такмичењем чији ће хост бити BG Funk, док музички програм отвара “New artist showcase“ на ком ће се публици представити неколико нових извођача.

 

Уз програм главне бине, објављена су и имена извођача на Карма стејџу под слоганом „Let`s party“, па у суботу посетиоце очекује сјајан провод уз „PopZone“ и „Викендцелуноћ“ тематски колектив.

 

У суботу, главни део програма Карма стејџа предвиђен је за  Traples из Хрватске, колектив кога људи знају са наступа на SeaStar и Exit фестивалу, а ту је и „Култура“ из Новог Сада.

 

Улазнице за Блинк фестивал су у претпродаји на свим продајним местима сервиса Tickets, као и онлајн.

Учесници:

25. јун-Кукус, Пајак, Ba$ha, Иван Јегдић, Там, Blink party, Elon, From the heart, PopZone, Викендцелуноћ

 

26.јун-Ружно паче, Sixpack, Кени није мртав, Ђурађ Ђуричић and Blink live set,  Акоменежелиш, Лузери, Раскид13,Traples, Култура.