У оквиру овогодишње манифестације „Дани европске баштине” у Београду, на тему „Наслеђе за све” – „Нeritage All Inclusive”, припремљени су бројни програми промоције разноврсног, материјалног и нематеријалног наслеђа, бесплатни за посетиоце, и то у највећем броју у другој половини септембра и првој половини октобра, саопштено је из Секретаријата за привреду.

„Дани европске баштине” у Београду обележавају се у организацији Града Београда, Градске управе, Секретаријата за привреду, надлежног за послове туризма, Организационог одбора образованог решењем градоначелника и око стотину непосредних организатора програма. У сарадњи са секретаријатима надлежним за културу, заштиту животне средине, образовање и дечју заштиту, спорт и омладину, социјалну заштиту, установама, градским општинама, удружењима, припремљен је велики број програма у свакој од тих области и у условима ковида-19, уз поштовање прописаних мера надлежних органа и поштовање датих препорука.

Програми се реализују на читавој територији града, као и свих претходних година од почетка одржавања манифестације у Београду.

Највећи број програма је у области културе и туризма, а приређен је и велики број дечјих програма.

Манифестација доприноси промоцији разноврсног наслеђа, али и обогаћивању туристичке понуде Београда и атрактивности Београда као дестинације.

Као и сваке године, информације о програмима биће доступне у електронској верзији на интернет-страници Града Београда www.beograd.gov.rs , Туристичке организације Београда www.tob.rs  и непосредних организатора програма, као и у ТИЦ-у ТОБ-а у Кнез Михаиловој 56.

Програм „10. Дани сениора на Звездари 2021.” који се, у организацији Градске општине Звездара и Волонтерског сервиса Звездаре, реализује у периоду 27.9-1.10.2021. на Звездари у целости је преузет и део је манифестације Дани европске баштине 2021. у Београду.

 

Дани европске баштине – програм (линк)

https://www.beograd.rs/images/data/329f2163a6045d49e0b2aa622c5f13bf_2048187610.pdf