Прослава којој су присуствовали многобројни уметници, људи из света културе, музике, спорта и политике уприличена је у Дому Војске, а том приликом уручена су признања установама и појединцима који су протеклих година допринели развоју културе.

 

Андрија Јоргић, директор часописа „Борба”, која је поново почела да ради 19. фебруара пре 3 године и бави се темама из културе, истакао је да је поносан што је „Борба” некада била стуб борбе против фашизма, а данас је стуб борбе за културу.

 

Међу добитницима признања су и Градска општина Звездара, која је добила Признање за допринос развоју града Београда, и Основна школа „Драгојло Дудић”, која је добила Признање за допринос развоју школства, јер је на јучерашњи дан пре 159 година почела са радом.

 

Признања су у име ГО Звездара и ОШ „Драгојло Дудић” примили председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и директорка школе Данијела Павић.

 

Захваљујући се на признању, које је примио у име Општине, Владан Јеремић је рекао да му је ово једно од најдражих признања које је Општина Звездара добила и пренео је честитке грађана Звездаре, уз поруку „да се борбом стиже до звезда”.

 

Специјално признање „Борбе” додељено је јереју Ненаду Јовановићу, парохијском свештенику у Цркви Светог Саве у јужном делу Косовске Митровице, јер он, са женом и 5 синова, чини једину српску породицу која је остала у јужном делу подељеног града.