Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и заменик председника Драгана Ђурић посетили су, са секретаром Црвеног крста Звездара Александром Златићем Арсеновићем, Центар за рану дијагностику и терапију деце са оштећењима слуха „Дечија кућа” ОРЛ клинике КБЦ Звездара и уручили божићне пакетиће за мале кориснике Центра. Догађају су присуствовали руководилац ОРЛ клинике КБЦ Звездара др Владимир Шарановић, као и председнк и заменик председника Удружења ООКИ Бојана Видић и Невена Ђоковић.

 

Владан Јеремић је рекао да су, захваљујући доброј сарадњи Општине и Црвеног крста Звездара, божићне пакетиће добили корисници Центра.

„Након посете дечјој болници „Олга Поповић Дедијер”, када смо малим пацијентима донели новогодишње пакетиће, поклон Општине, и даривања златника прворођеној беби у породилишту КБЦ Звездара на Божић, ово је још један леп повод због кога смо посетили звездарски Клиничко болнички центар са жељом да и његовим малим корисницима улепшамо новогодишње и божићне празнике”-рекао је Јеремић.

 

Владан Јеремић и Драгана Ђурић су истакли да Општина Звездара има добру сарадњу са већим бројем удружења особа са инвалидитетом и да је једна од ретких општина која у шалтер сали има индукциону петљу која има функцију појачавања сигнала како би особе оштећеног слуха што лакше могле да заврше послове због којих су дошле, а у Општини већ више година ради и тумач за знаковни језик.

 

Александар Златић Арсеновић је рекао да су пакетићи који су донети различити и да су настали захваљујући акцији Црвеног крста „Један пакетић, много љубави”, а да је сваки од њих настао захваљујући ученицима звездарских основних и средњих школа и њиховим родитељима са жељом да се љубав поклони најмлађима којима се пакетићи дарују.

 

Шеф Одсека Центра за рану дијагностику и терапију деце са оштећењима слуха „Дечија кућа” ОРЛ клинике КБЦ Звездара др Сандра Стојановић захвалила се, у име пацијената и тима Центра, Црвеном крсту Звездара и Општини и истакла да се радује даљој сарадњи, јер се на општини Звездара пуно тога ради за децу са сметњама у развоју, укључујући и децу са оштећењем слуха. Она је истакла да је у КБЦ Звездара започео програм скрининга слуха код новорођенчади, а у оквиру КБЦ Звездара постоји и овај центар за рану дијагностику.