Градска општина Звездара и Институт за трансфузију крви Србије данас су организовали нову акцију добровољног давања крви испред зграде Општине у Булевару краља Александра 77.

У акцију су се као добровољни даваоци крви, предвођени председником Фондације „Хуманист” Браниславом Симићем, укључили и чланови ове хуманитарне организације међу којима су биле и личности из јавног живота Наташа Аксентијевић и Пеђа Дамјановић.

Чланове Фондације „Хунанист”, као и остале присутне добровољне даваоце крви, обишао је председник Градске општине Звездара Владан Јеремић који им је захвалио на гесту којим су показали своју хуманост и помоћи коју на овај начин пружају здравственим установама у настојању де се обезбеди довољна количина крви.

„Градска општина Звездара и Институт за трансфузију крви Србије више година имају одличну сарадњу у акцији чији је циљ обезбеђивање довољних количина крви. Посебно радује да су се у данашњу акцију, поред других давалаца, укључили и чланови Фондације „Хуманист” и на тај начин дали пример како се колективно могу помоћи овакве и сличне акције”-рекао је Владан Јеремић и додао да ће сарадња Општине и Института за трансфузију крви Србије бити настављена и да се нада да ће у оваквим акцијама, поред појединаца, све више учествовати и колективи.

Данашњу акцију је подржао Београдски летњи фестивал (БЕЛЕФ) који је свим добровољним даваоцима крви поклонио по две улазнице за представе на овогодишњем БЕЛЕФ-у. који почиње 27. јуна на Калемегдану.