Еколошко-креативна радионица под називом „Чоколадна јабука“, засладила је и забавила ученике нижих разреда ОШ „Драгојло Дудић“, али и наставнике и госте који су дошли као подршка. Овогодишњи циклус радионица за децу и младе у оквиру пројеката на темузаштите животне средине: „Срећа без смећа“, „Три Р“ и „Луткарско позориште“ спроводи се уз финансијску подршку ГО Звездара и Града Београда.

 

Занимљивим и вешто осмишљеним програмом, водитељке радионице Биљана Пантелић и Бојана Лукић из партнерских удружења „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“ и Друштва за очување, ревитализацију и промоцију старих заната „Чувари заната“, успеле су, не само да одрже пажњу свих присутних, већ су сви активно учествовали.

 

Ученици су показали велико интересовање и препознавање проблема, имали идеје за решавање, а својим присуством подршку радионици дале су: Драгана Ђурић, заменик председника ГО Звездара и Гордана Шћепановић из Градске управе.

 

Захвалност организатори дугују и директорки Школе Даниели Павић, која им је као домаћин широм отворила врата и пружила пуну подршку.

 

Креативна рецилкажа је један од начина смањења огромне количине отпадакоју генеришемо, а заштита здравља је тема која се надовезује. Предвиђене пројектне активности уобличене су у интерактивне свеобухватне радионице са фокусом на заштити животне средине.

 

Пројекти се прожимају у сваком смислу, а користећи се уметношћу (креативна рециклажа), креативношћу, вештинама старих заната, употребом драмских техника у образовно-васпитне сврхе, едукација деце и младих на радионицама одвија се на јединствен, забаван и релаксирајући начин.

 

Водитељке радионица Биљана и Бојана кажу да су се након летњег распуста ужелеле ових креативних активности и да ће се радионице „среће и знања“ наставити у овој, али и у наредној школској години, без обзира на пројекте.