Дечије позориште „Пан театар” ће у суботу, 8.априла 2023. године прославити свој 25 рођендан, четврт века рада, богатим програмом за децу, који ће трајати читавог дана.

 

Већ при самом уласку у позориште, фоаје ће бити дизајниран и окићен тематски, а деца ће се, чим уђу у простор, осећати као да улазе у бајку.

Од 12 и од 17 сати биће одигране две представе, а између њих, од 14 до 15  сати биће реализоване луткарска и ликовна радионица за децу.

По завршетку поподневне представе је журка за децу (око 17.45 сати).

Захваљујући пријатељима куће обезбеђено је и послужење за децу, а „Пан театар” ће их обрадовати и поклонима, каталозима (малим књижицама са фотографијама и описима свих њихових представа).

 

„Пан театар” је једно од најмлађих позоришта у Београду, коцепцијски је опредељено да ради програме за децу и младе. Поред тога што 25 година едукује и забавља дечију публику, „Пан театар” је и  једино репертоарско дечије позориште које се само финансира, уз повремену подршку државних и градских институција (кроз конкурсе).

Поред редовног репертоара у оквиру позоришта ради омладински драмски студио који похађа велики број деце и младих, а од недавно ради и вечерња сцена.

„За ових 25 година, трудили смо се да наша деца уживају у позоришту, кроз игру и глумачку вештиниу развијали смо њихову машту, едуковали их и васпитавали, радовали се игри и чарима уметности. Наша основна идеја била је да децу кроз представе учимо да буду добри и племенити људи.

Верујемо да ће неко имати слуха и  наћи начин да трајно обезбеде живот нашег  позоришта, кроз које је прошао велики број родитеља и деце, и тиме омогућити новим генерацијама да уживају у нашим представама.

За ових 25 годуна „Пан театар” је учествовао на многим домаћим и међународним фестивалима (Кина, Канада, Немачка, Аустрија, Холандија, Норвешка, Република Српска…) са којих је донео низ значајних награда”-рекла је уметничка директорка „Пан театра” Оливера Викторовић.

 

Због ограниченог броја места резервације за представе и радионице је потребно извршити на телефон број 060/3050-171.