У оквиру програма обележавања ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ НА ЗВЕЗДАРИ и ове године се током целе недеље одвија низ занимљивих програма за децу и младе.

 

Први дан је био посвећен победницима такмичења, освајачима награда на градским и републичким такмичењима, најбољима међу најбољима у протеклој школској години.

 

У свечаној сали Градске општине Звездара одржан је пригодан уметнички програм у коме су наступили најбољи рецитатори, млади песници, соло певачи и дуети из звездарских основних и средњих школа.

 

Дечју недељу на Звездари је отворио председник ГО Звездара Владан Јеремић који је поздравио децу, честитао им на досадашњим успесима и рекао да му причињава задовољство што има прилику да лично честита освајачима награда на градским и репубичким такмичењима.

„Обележавање Дечје недеље на Звездари, које сваке године организују Општина и Пријатељи деце Звездаре, је само један од догађаја који је посвећен деци са Звездаре, а којим желимо да покажемо да су нам јако важни јер су они наша будућност. То је и прилика да још једном покажемо да поштујемо напоре које су уложили да остваре најбоље резултате на градским и републичким такмичењима”-рекао је Јеремић и освајачима, њиховим наставницима и родитељима пожелео пуно нових успеха.

 

Тијана Јанковић, председница Пријатеља деце Звездаре, је у свом надахнутом обраћању подсетила да је слоган овогодишње Дечје недеље – „Велико срце деце Србије“ и да деца имају највеће срце, које куца  најплеменитије, најузбудљивије и најчистије.

 

Након уметничког програма додељене су дипломе и награде за више од 20 ученика основних и средњих школа.

 

Програм Дечје недеље се наставља у истој свечаној атмосфери – у среду, 4. октобра у 12 сати у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ биће одржана већ традиционална музичка радионица за предшколце и основце „Музички загрљај“. Радионицу „Хајде да свирамо заједно“ је осмислила и водиће је Радмила Кнежевић, професорка виолончела.