Поводом 28. октобра-Дана ослобођења у Другом светском рату и Дана општине Херцег Нови, делегација ГО Звездара, који су чинили секретар Скупштине ГО Звездара Александар Ружичић и члан Већа ГО Звездара Душан Игњатовић, посетила је Општину Херцег Нови, у Црној Гори, и присуствовала Свечаној академији која је одржана у Дворани „Парк” у Херцег Новом.

 

Представнике ГО Звездара су примили председник општине Херцег Нови Стеван Катић и председник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, а Свечаној академији поводом Дана општине, поред представника ГО Звездара, присуствовале су многобројне званице међу којима су били представници дипломатског кора, посланици у Скупштини Црне Горе, представници верских заједница, као и делегације из више општина Црне Горе и из Србије (из Беочина, Осечине, Лознице, Чајетине, Сопота и др.).

 

Представници Општине Звездара су истакли да је ова посета била узвратна, а да се процес братимљења општина Звездара и Херцег Нови приводи крају и да се до краја године очекује потписивање Повеље о сарадњи између општина Херцег Нови и Звездара.