Делегација Градске општине Звездара, на челу са председником Градске општине Звездара Владаном Јеремићем и представницима Удружења „Завичај” и „Координација”  Ненадом Абрамовићем и Јованом Чакаревићем, посетила је Представништо Републике Српске у Србији у коме их је примио шеф Представништва Млађeн Цицовић.

 

Састанак је иницирао председник ГО Звездара Владан Јеремић са жељом јачања веза између Општине Звездара и Републике Српске.

„Mишљења сам да овај вид сарадње са Србима у региону треба проширити и на Републику Српску”-рекао је Јеремић.и додао да је Градска општина Звездара иницирала успостављање такве сарадње са Херцег Новим у Црној Гори.

 

У раговору је изнет низ предлога, а Владан Јеремић је истакао добру сарадњу Општине са Удружењима „Завичај” и „Координација” која окупљају популацију избеглица и која својим радом и активностима у Републици Српској помажу у јачању веза међу Србима у области очувања традиције и културе сећања, у чему су од стране Општине Звездара подржани на различите начине.

 

С овим се сложио и Млађен Цицовић, па су у пријатељском разговору изнели више предлога у циљу остварења жеље о братимљењу и договорили су се о наредним корацима које је потребно у том циљу предузети, а дотакли су се и других тема које су од заједничког интереса.