Јубиларни, десети пут заредом, Градска општина Звездара даровала је златником, прворођену бебу на Божић, у породилишту КБЦ „Звездара“ у Прешевској улици.

 

Председник ГО Звездара Владан Јеремић, заједно са Душаном Игњатовићем, председником општинског Савета за јавно здравље, посетио је на најрадоснији хришћански празник звездарско породилиште и том приликом, у разговору са лекарима, изразио задовољство чињеницом да се током претходне године у овој здравственој установи родило више од 1600 беба.

 

„Поносан сам резултатима најновијег пописа, јер је Градска општина Звездара – општина са највећом стопом природног прираштаја у Србији. Ово је само потврда исправности политике коју спроводимо, а у чијем фокусу су најмлађи суграђани. Током 2022.године обрадовали смо родитеље свих беба рођених са адресом пребивалишта на нашој општини – беби пакетом добродошлице, а даривање златником прворођене бебе на Божић је нешто по чему смо јединствена општина у Србији- напоменуо је Јеремић, честитавши Сањи и Мирку, родитељима Хане Вукојевић, која је прва беба рођена на Божић – на принови. Он је, притом нагласио, да му је „посебно драго јер су становници Миријева, иначе највећег насеља у Београду.“