Волонтерски сервис Звездаре је данас у МЗ „Зелено брдо”, у присуству волонтера, представника Градске општине Звездара и гостију, обележио свој 13. рођендан кратким уметничким програмом у коме су учествовали ученици ОШ „Ћирило и Методије”, Нера Матијашевић, Теодора Тишма ,Тара Поповић, и Михајло Бинић. Догађају је присуствовао председник ГО Звездара Владан Јеремић са сарадницима.

 

Владан Јеремић је захвалио звездарским волонтерима на уложеном раду и труду да пруже несебичну помоћ онима којима је неопходна  и истакао да је првенствено захваљујући својим волонтерима Волонтерски сервис Звездаре постао препознатљив и добитник значајних признања.

 

За тринаест година рада  колико општина Звездара организује волонтирање на свом подручју, у Сервису је било активно преко 400 волонтера у 6 дугорочних програма. Сервис реализује помоћ у кућним условима, Саветовалиште за појединце и породицу, али и низ креативних радионица: Школу сликања, Урбане  баштоване, виртуелна путовања, Бонтон старења, Школе кројења, шивења и плетења, декупажа и израде употребних предмета и поклона од различитог материјала. Нису се ту зауставили, јер Сервис организује  и низ едукативних радионица:Школа енглеског, компјутера и обуке сениора у коришћењу апликација на мобилним телефонима. Протеклу годину рада Сервис је обележио признање за волонтере на челу са кординатором Радмилом Урошевић. Реч је о признању за сарадњу и допринос у развоју спорта за особе са инвалидитетом током 2023. године.

 

Након овога, Владан Јеремић  уручио је захвалнице сарадницима Волонтерско сервиса.Дружење са звездарским волонтерима настављено је уз торту, након званичног програма, а заједничке фотографије треба да подсете на овај дан.