Донаторско вече, с циљем прикупљања средстава за набавку школске опреме и унапређење наставе у школама у Србији, одржано је у  културном клубу Кабинет АРК,  Милана Ракића 23, на Звездари.

Посетиоци су дали велики допринос куповином уметничких предмета од којих је значајан део одвојен за фондацију, а које су изложили Удружење жена Банстолка из Инђије, ликовне уметнице Ања Челебић и Светлана Соковић, дизајнерка уметничких лутака Данијела Печенковић, као и удружења са Звездаре „Звездарски еколошки центар“ и „Чувари заната“. Скупу је присуствовала и Виолета Филип, члан Већа Градске општине Звездара.

На овај начин је и пружена подршка хуманитарној фондацији „Рејмон Николе Траст“ (The Raymond Nicolet Trust) из Кембриџа, која већ три године ради на побољшању образовних могућности  деце и студената у Србији, првенствено захваљујући госпођи Кристин Хилченко, научници из Кембриџа која је основала ову фондацију.

За ове три године фондација РНТ је помогла Центру „Вук Караџић“  из Сомбора опремањем кухиње и радионице, „Центру за децу и омладину Мирослав Антић-Мика“ из Сомбора донирањем мобилијара за школско дворишете и Основној школи „Јован Јовановић Змај“ из Панчева уређењем комплетне библиотеке и дела информатичке учионице.

Средства која се сада прикупљају у Великој Британији, као и ова прикупљена на донаторској вечери одлазе у Основну школу „Свети Сава“ из Бајине Баште и Основну школу „Јован Аранђеловић“ из Црвене реке, код Беле Паланке.

https://www.raymondnicolettrust.com/