Дводневни  едукативни тренинг за повећање капацитета појединаца у ОЦД у области јавног заговарања и успешније сарадње са локалном заједницом почео је данас у Општини Звездара. Тренинг организује Удружење особа са инвалидитетом Београд, у сарадњи са Градском општином Звездара, и део је програма ,,Пут до нових преговора” који је подржан од ГО Звездарa.

 

У име Градске општине Звездара присутне је поздравила заменик председника општине Драгана Ђурић која је рекла да јој причињава задовољство што се ова важна едукација реализује у Општини Звездара која пуно пажње поклања питањима која се тичу особа са инвалидитетом и која ће наставити да се овим питањима бави и убудуће. Она је истакла да добра сарадња Општине Звездара и Удружења особа са инвалидитетом Београд траје више година током којих је организован велики број догађаја који су били намењени особама са инвалидитетом и њиховим удружењима, али и другим угроженим категоријама становништва.

 

Присутне је поздравио и пожелео им успешан рад и Марко Јовић који је рекао да му је, као члану Удружења  особа са инвалидитетом Београд али и  као заменику  секретара Скупштине ГО Звездара, припала част да отвори догађај.

 

Предавачи  на тренингу 26. и 27.7. су Горан Шеховић и В. Јанковић.

 

Првог дана тренинга, полазници су могли да добију одговоре на питања шта је јавно заговарање, ко су његови актери, какав треба да буде избор теме, који су кораци јавног заговарања и слично. Поред овога, дефинисано је јавно заговарање у области социјалне заштите, подршке особама са инвалидитетом, родне равноправности и заштите људских права.

 

У среду 27.7, полазници ће добити више информација о мапирању утицаја и анализи заинтересованих страна, порукама јавног заговарња и каналима комуникације, као и о начину израде акционог плана за заговарање, као и савете о раду са јавношћу и медијима и са локалним управама ради успостављања партнерства и сарадње.