У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у петак 30.јула од 12 до 13,30 часова одржаће се едукација и радионица на тему „Сениори и слободно време“.

Радионица је намењена старијој и средњој генерацији, волонтерима и неформалним помагачима са циљем да унапређењем квалитета слободног времена, развијањем инетресовања, хобија, вештина и личних вештина старије генерације живе хуманији и достојанственији живот.

Ова тема се нашла на листи потребних имајући у виду социјалну искљученост, пасивне обрасце понашања појединаца кад се пензионишу, одсуство личних циљева и мотивације као и ниска очекивања појединаца од пензионерских дана. Живећи последњих месеци у условима пандемије, проблем неактивности и незаинтересованости за активности које мобилишу менталне и физичке капацитете сениора, проблем квалитетног слободног времена се показао посебно важним и актуелним.

Шта јесте а шта није слободно време сениора? Како можемо своје слободно време да учинимо квалитетнијим, креативнијим и интересантнијим а да нове активности и стил живота не буде велики или никакав издатак за кућни буџет? Зашто је слободно време добра превенција усамљености, депресије и деменције? Одговоре на ова и друга питања на овој интерактивној радионици у Волонтерском сервису заинтересованим суграђанима даће Радмила Урошевић, социолог и социотерапеут.

Улаз је слободан, али ограничен због предвиђеног броја (14) присутних. Заинетресовани суграђани се могу пријавити на број телефона канцеларије Сервиса у четвртак од 9 до 13 часова.

Едукација/радионица се реализује у складу са актуелним епидемиолошким мерама.