Удружење особа са инвалидитетом Београд, у сарадњи са Градском општином Звездара, организује едукативни тренинг за повећање капацитета појединаца у ОЦД у области јавног заговарања и успешније сарадње са локалном заједницом.

 

Тренинг  ће бити одржан  у згради општине Звездара, 26. и 27. јула од 10 до 14 сати као део програма ,,Пут до нових преговора” који је подржан од ГО Звездарa. Предавачи су Горан Шеховић , Сузана Дука и Вера Раичевић.

 

Првог дана тренинга, у уторак 26.7, полазници ће моћи да сазнају шта је јавно заговарање, ко су његови актери, какав треба да буде избор теме, који су кораци јавног заговарања. Поред овога, биће дефинисано јавно заговарање у области социјалне заштите, подршке особама са инвалидитетом, родне равноправности и заштите људских права.

 

Наредног дана, у среду 27.7, полазници ће добити информације о мапирању утицаја и анализи заинтересованих страна, порукама јавног заговарња и каналима комуникације, као и о начину израде акционог плана за заговарање, као и савете о раду са јавношћу и медијима и са локалним управама ради успостављања партнерства и сарадње.

 

Заинтересовани за учешће на едукативном тренингу пријаве могу послати до понедељка 25.7.2022. до 19 сати на мејл udruzenjeosibeograd@gmail.com а за додатне информације могу позвати број 064-6618638 (контакт  особа Гордана).