Градоначелник Београда Александар Шапић пожелео је ђацима срећан почетак школске године. „Школски дани носе радост, али и обавезу и свакако представљају најлепши период живота. После десет година вођења општине Нови Београд, многе награде сам доделио најбољим ученицима, а сад та деца већ постају одрасли људи који ће преузимати најважније функције у вођењу нашег града и државе. Зато је на нама да им обезбедимо најбоље услове образовања и да им омогућимо безбедност током школовања“, истакао је Шапић.

 

Шапић је нагласио да ће се током наступајуће школске године перципирати најбитнији проблеми, а да се од наредне припрема сет озбиљних економских мера који ће родитељима олакшати полазак у школу њихове деце.

 

Градоначелник је у изјави за медије најавио формирање радне групе која ће Влади Србије упутити захтев за формирање безбедних зона око школа и вртића.

 

Заменица градоначелника Весна Видовић је истакла да је ове године у београдске школе кренуло 17.230 ђака правака, напоменувши да је то највећи број првака у Београду у последњих 15 година.

 

Догађају је присуствовао и градски секретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић и председник Градске општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима.