Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић разговарао је данас у Општини Звездара са председником ове општине Владаном Јеремићем о најважнијим пројектима у том делу града. Разговору су присуствовали чланови Градског већа, градски секретари, директори јавних и комуналних предузећа, као и представници Општинске управе ГО Звездара.

Градоначелник Радојичић је истакао да је у протеклом периоду на територији Звездаре реализовано много пројеката који су значајни за овај део града.

– Уређено је девет паркова, 25 дечјих игралишта, више десетина километара путне и канализационе инфраструктуре, а највећа инвестиција је била реконструкција ОШ „1300 каплара” у вредности од 185 милиона динара. Ускоро ће почети радови на платоу Вуковог споменика који ће бити завршени до краја године, у вредности од 80 милиона динара, а очекује нас и прва етапа реконструкције Улице Драгослава Срејовића у вредности од 195 милиона. Наредне јесени успоставиће се линија градског саобраћаја која ће повезивати КБЦ „Звездара” са Шумицама. Желимо и да 620 домаћинстава повежемо на градску водоводну мрежу, а понудићемо им да трошкове повезивања поделе на 60 рата. После петнаест година проблема биће реконструисан и Пети паркић, за шта ће бити издвојено 20 милиона динара – рекао је Радојичић.

Поново је указао на значај изградње топловода који повезује депонију Винча и спалионицу са топланом на Коњарнику, подсетивши да је од девет до сада завршено четири километра ове мреже, те да је наставак радова у току.

– Уштедом енергије трошкови ће бити мањи два милиона евра годишње, а сви еколошки пројекти за Београд су веома важни. Нема никакве дилеме да је депонија у Винчи била место еколошке катастрофе и да ће ти проблеми у будућности бити решени – рекао је градоначелник.

Председник општине Владан Јеремић је подсетио да је Звездара једна од највећих градских општина која због свог урбаног и руралног дела има своје специфичности, али и додао да се уз помоћ Града Београда сви проблеми успешно решавају.

– Изградили смо међусобно поверење са суграђанима, не желимо да проблеме гурамо под тепих и настојимо да радимо на развоју општине. Поносни смо на изградњу дечјих игралишта, желимо да наставимо изградњу вртића и школа јер Звездара има своју будућност и желимо да и даље радимо на развоју свих њених потенцијала – истакао је Јеремић.