Старешина Храма Покрова пресвете Богородице протојереј ставрофор Јовица Вићентијевић уручио је председнику Градске општине Звездара Владану Јеремићу Грамату Патријарха српског господина Порфирија. Догађају су присуствовали и члан Већа ГО Звездара Мирослав Мариновић и Ивона Фуштић из Кабинета председника ГО Звездара.

 

На Грамати је текст следеће садржине:

„Порфирије,

Божјом милошћу православни Архиепископ пећки, Митополит београдско-карловачки и Патријарх српски додељује ову Грамату Градској општини Звездара, на челу са Председником општине господином Владаном Јеремићем, за показану несебичну сарадњу и љубав показану према Српској православној цркви, а посебно према Храму Покрова Пресвете Богородице у Београду.

 

Дародавцу: Градској општини Звездара и њеним запосленима желимо од Господа и Спаса нашег Исуса Христа и Пресвете Богородице свако истинско добро и успех у њиховом даљем животу и раду.

 

С благословом Патријарха српског Порфирија”

 

Захваљујући се на тако посебно указаној части, Јеремић је рекао да је ово најзначајније признање коју је Градска општина Звездара добила.

„Трудићемо се да и у наредном периоду негујемо добар однос са храмовима Српске православне цркве на нашој општини и наставићемо да помажемо њихов рад и у наредним годинама”, истакао је председника Јеремић.

 

Градска општина Звездара финансијски је помогла уређење Храма Покрова пресвете Богородице који је једн од најлепших храмова на Звездари.