Градска општина Звездара и Спортски савез Звездаре допринели су у значајној мери реализацији овог програма обезбеђивањем неопходних средстава за његово финансирање. Програм је суфинансиран из буџета ГО Звездара.

 

Хомољске планине се налазе у источној Србији и припадају Карпатско-балканском горју, а одликују се живописним пределима, мноштвом извора, пећинама и бројним легендама. Овај пут, организатори заинтересоване воде у село Бистрица познато по многобројним воденицама на истоименој реци од којих су неке старе и по 200 година. Бистрица је позната и као родно место првог српског олимпијца, Драгутина Томашевића, који је учествовао на Олимпијским играма у Штокхолму 1912. године и који ће остати запамћен и као победник у трци са возом „Ћира“ на релацији Пожаревац – Петровац.

Поред овога, обилази се црква Св. Цара Константина и царице Јелене, Лукин камен (515м) и најшумовитија планина на Хомољу, Суморовац и његов врх Велики Суморовац (912м). Са оба врха се пружа диван поглед на Вукан, Горњачку клисуру и манастир Решковица.

 

Пријаве за програм намењен грађанима Звездаре могу се извршити на број 065/8334696 или мејл info@pk-radnicki.rs  (уз обавезну уплату чланарине). Заинтересовани се могу пријавити и на редовним састанцима у просторијама ПК „Раднички” четвртком од 19:00-21:00 сат, Ђурићева 3а, објекат иза Универекспорт маркета, улаз на браон врата, поткровље.

 

Детаљне информације о програму и начину учлањења у ПК „Раднички” заинтересовани могу наћи на:

https://www.pk-radnicki.rs/destinacija/planine-zovu/