Градска општина Звездара, у складу са препорукама општинског Савета за здравље, традиционално обележава Светски дан здравља у четвртак, 7.априла, програмом који ће бити реализован у термину од 11 до 14 сати на више локација на Звездари.

 

На платоу испред  Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, у 11 сати ће бити одржано отварање манифестације обраћањем представника Градске општине Звездара, уз наступ Певачког и Фолклорног ансамбла удружења „Хлеб живота”.

 

На платоу испред Градске општине Звездара у периоду од 11 до 14 сати  биће постављени штандови са инфо пултовима и промотивним едукативним материјалом намењеном заинтересованим грађанима (Удружење „Центар за Бебе“, Волонтерски сервис Звездаре, Удружење „Хлеб живота“, Удружење „Херц“, Удружење „Простор“,  Удружење „Сви на вагу“ и Удружење „Жене плус“).

На штанду Удружења „Хлеб живота“ за грађане ће бити организовано бесплатно мерење крвног притиска и шећера у крви, као и разговор са стручњацима у оквиру Програма подршке породицама оболелих од деменције. На штанду Удружења „Херц“ биће организовано  бесплатно тестирање грађана о менталном здрављу и разговор са стручњацима, на штанду Удружења „Сви на вагу“ биће одржана бесплатна провера здравственог стања организма, и на специјалним вагама провера телесне тежине, а након резултата мерења могу се добити и комплетни стручни савети у вези исхране.

 

У периоду од 12 до 13 сати у Спортском центру „Олимп-Звездара”, улица Вјекослава Ковача 11, Друштво за церебралну и дечију парализу Звездара, у сарадњи са Канцеларијом  за помоћ особама са инвалидитетом Звездаре, организоваће уз помоћ професионалаца рекреативне вежбе на отвореном.

 

У истом периоду (од 12 до 13 сати) у просторијама Београдске академија пословних и уметничких струковних студија, Краљице Марије 73, слушаоница број 11, Центар за Бебе одржава едукацију на тему: „Превенција репродуктивног здравља младих и предуслови за здраве партнерске односе”.

 

У периоду од 13 до 14 сати Волонтерски сервис Звездара, у својим просторијама у Булевару краља Александра 395, одржава радионицу/едукацију на тему: „Волонтирање као вредност од значаја за јавно здравље”.