У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, четвртак, 24. марта, биће организована хуманитарна акција прикупљања и размене књига свих жанрова, намењених свим узрастима, као и нова креативна радионица под заједничким називом „Књига као лек“.

 

Заинтересовани грађани за донацију и размену књига могу доћи у просторије Сервиса од 10 до 14 часова, а радионица ће бити одржана на истој адреси са почетком у 12 часова.

 

Професорка и песникиња Милена Исаиловић, волонтерка Сервиса, на радионици „Књига као лек“ представиће и препоручити рукопис Моме Капора, говорити о његовом животу, сусретима који су обележели његов живот и стваралаштво и уметницима са којима се дружио.

 

На радионице Милене Исаиловић добродошли су сви који воле да читају, као и они који имају недоумицу како и зашто треба читати. Све радионице и из овог циклуса промовишу библиотерапију и лековитост књига, коју не смемо да заборавимо, посебно у условима живота и ограничењима које намеће ковид епидемија.

 

Волонетрски сервис Звездаре позива суграђане свих генерација и школе да узму учешће у акцији на тај начин што ће донирати прочитане књиге. Током акције биће организована размена књига учесника акције. За сваког донатора књига Волонтерски сервис је припремио пригодни поклон- уникатне букмаркере који су настали на креативним радионицама Сервиса.

 

По закључењу акције, у сарадњи са Црвеним крстом Звездаре, књиге ће бити испоручене Прихватилишту за децу Београда и Прихватилишту за одрасла и старија лица.

 

Хуманитарна акција и радионица биће одржане у складу са актуелним епидемиолошким мерама и увек важном поруком, да негујемо солидарност, културу читања и памћења, дружења и размене идеја и добре енергије.